Alegerea corecta a periutei de dinti medic dentist timisoara

Pe piata exista o multitudine de tipuri de periute de dinti. Indiferent daca folosim o periuta manuala sau electrica este importanta folosirea corecta si durata de folosire a acesteia.

Periajul corect se face dinspre gingie spre varful dintelui ,cu miscari de pensulare si scoatere a resturilor alimentare din spatiile dintre dinti.Durata optima a periajului este cu periuta manuala intre 3-5 minute de cel putin 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Criteriile alegerii periutei de dinti:

  • daca avem gingii sanatoase se recomanda o periuta “MEDIUM” .In cazul existentei unei gingivite sau parodontite se poate folosi o periuta “SOFT”
  • capatul periutei trebuie sa patrund pe toate suprafetele dentare pentru a le curata eficient.Periuta de dinti trebuie adaptata varstei ,
  • manerul periutei trebuie sa fie comod

Se reomanda schimbarea periutei la 3 luni sau in momentul in care apare deteriorarea ei(daca inconvoierea perilor apare repede inseamna ca periajul este prea puternic si in timp pot aparea probleme ale gingiilor).

In realizarea periajului pe langa periuta dentara se folosesc alte mijloace adjuvante:pasta de dinti, ata dentara ,apa de gura, periute interdentare.

Comentarii